h

SP Zuidplas zet medewerkers postkantoor Nieuwerkerk in het zonnetje

15 maart 2010

SP Zuidplas zet medewerkers postkantoor Nieuwerkerk in het zonnetje

Op 18 maart zal het postkantoor in Nieuwerkerk de deuren sluiten. Het sluiten van postkantoren is een landelijk trend en het ziet ernaar uit dat Nieuwerkerk ook daar niet aan zal ontkomen. De SP Zuidplas heeft bij Postkantoor BV navraag gedaan en ons is verzekerd dat alle diensten worden ondergebracht bij diverse postagentschappen. Op 15 maart heeft de SP Zuidplas alle medewerkers bedankt voor hun diensten in de afgelopen jaren.

De SP-Zuidplas is principieel tegen het sluiten van postkantoren omdat de diensten die postkantoren bieden, onder de basisvoorzieningen van een dorp of stad vallen. Nu worden alle diensten overgenomen door postagentschappen. Dit leidt in ieder geval tot een versnippering van diensten en dat kan voor klanten tot verwarring leiden.

De huidige diensten worden overgenomen door:

  • ING kantoor Kerklaan 8.
  • Primera de Filmfreak Dorrestein 6 (kentekens, OV en post met ophaalberichten).
  • C1000 Kraan Reigerhof 150 (post assortiment).
  • AH Reigerhof 150 (post assortiment).
  • Coop Bos Kerklaan 67 (post assortiment).

Op maandag 15 maart heeft de SP Zuidplas de medewerkers van het postkantoor in het zonnetje gezet door het aanbieden van een heerlijke taart. De SP wil hiermee het personeel bedanken voor hun jarenlange inzet in deze gemeente. Alle medewerkers worden elders geplaatst, er is dus gelukkig geen sprake van gedwongen ontslagen, aldus de persvoorlichter van Postkantoren BV.

Diny Borrmann van de SP Zuidplas bied de de medewerkers van het postkantoor een heerlijke taart aan als dank voor hun jarenlange inzet in deze gemeente. (foto door Evert Knoester)
Diny Borrmann van de SP Zuidplas bied de medewerkers van het postkantoor een heerlijke taart aan als dank voor hun jarenlange inzet in deze gemeente. (foto door Evert Knoester)

U bent hier