h

SP wil borden over parkeerbeleid invaliden bij Reigerhof

16 november 2009

SP wil borden over parkeerbeleid invaliden bij Reigerhof

De SP heeft de afgelopen tijd een aantal meldingen gehad met inwoners met een invalidenparkeerkaart die bekeurd waren. Bij navraag bij de gemeente bleek dat sinds mei 2009 naast de bestaande invalidenparkeerkaart ook de parkeerschijf gehanteerd moet worden. Doet men dat niet wordt er een bekeuring van 60 euro uitgeschreven. De SP wil dat de gemeente via borden op het partkeerterrein gaat waarschuwen dat ook invaliden de schijf moeten gebruiken.

Boete afgelopen woensdag onder auto bij de Reigerhof

"We stonden afgelopen woensdag voor de campagne bij de Reigerhof en toen zat er een bon onder de ruit bij een mevrouw die ook een invalidenparkeerkaart had. Deze mevrouw was nogal van streek. Ik heb navraag gedaan bij de gemeente en nu is er vanaf mei deze regeling. De gemeente vertelde ook dat dit in de gemeentepagina's heeft gestaan. Helaas hebben veel mensen dit niet gezien dus zijn deze mensen in de veronderstelling dat ze hier alleen met invalidenparkeerkaart mogen staan. Ook zijn er inwoners die deze krant niet krijgen omdat ze een NEE NEE sticker hebben. Inwoners van buiten Nieuwerkerk aan den IJssel weten ook niet van deze regeling. Daarom willen we dat dit duidelijk wordt gemaakt via borden" aldus Diny Borrmann

De SP hoopt zo dat deze makkelijke oplossing mensen uit NIeuwerkerk maar ook van buiten de gemeente niet meer verrast worden met een fikse boete. Daarnaast wil de SP dat er voor een periode van 2 maanden waarschuwingen worden gegeven zodat iedereen ook kan wennen.

U bent hier