h

Nieuw logo voorbeeld van regentenpolitiek

8 november 2009

Nieuw logo voorbeeld van regentenpolitiek

Nieuw logoDe afgelopen weken werd er een nieuw logo gepresenteerd voor de nieuwe gemeente Zuidplas. De SP is nogal verbaasd over het proces hoe dit logo tot stand is gekomen en heeft hierover vragen gesteld aan de stuurgroep fusie. De SP is vooral benieuwd wat het logo gekost heeft, waarom er zwijgplicht over was en waarom inwoners van de Zuidplas niet bij betrokken zijn geweest.

“Het is een typisch voorbeeld van regentenpolitiek, men neemt een besluit over het logo zonder de inwoners erbij te betrekken en dat heeft iedereen te slikken” laat lijsttrekker Evert Knoester weten. Hij vervolgt : ”Ik geef geen waarde oordeel over het logo zelf maar bekritiseer heel erg het proces van het totstandkomen van het logo. Zo bleek dat het logo al in de zomer bekend te zijn maar kregen, volgens het Kanaal, de raadsleden een zwijgplicht opgelegd. Als ze over een dergelijk onderwerp al een zwijgplicht wordt afgesproken, wat is er dan nog meer verzwegen voor de burgers?”

De SP heeft al eerder de stuurgroep fusie en de bestuurlijke kerngroep als ondemocratisch uitgeroepen en ziet dit als het zoveelste voorbeeld hiervan. Volgens de socialisten was het beter geweest om bijvoorbeeld Zuidplasactief.nl of de bovenbouw van de basisscholen te betrekken bij het maken van een logo. “Men heeft niks geleerd van de kritiek bij het kiezen van de gemeentenaam om voortaan inwoners te betrekken. Tijdens dat proces kwam via welkenaam.nl heel duidelijk naar voren dat mensen in de Zuidplas hele andere ideeen hadden dan de stuurgroep. Dat men nu weer op eigen houtje dit doet is echt een schoolvoorbeeld van regentenpolitiek” aldus Knoester.

Naast vragen over het proces wil de SP ook weten wat het ontwerp heeft gekost en wat bespaard had kunnen worden als er was gekozen voor een wedstrijd. “Ik vrees dat ze die cijfers niet naar buiten zullen brengen, de SP vindt dat de inwoners daar recht op hebben. Desnoods zullen we een beroep moeten doen op de Wet Openbaarheid Bestuur “ zegt Knoester strijdvaardig.

U bent hier