h

SP Zuidplas opent campagne in Moerkapelle

5 september 2009

SP Zuidplas opent campagne in Moerkapelle

opening campagne door SP ZuidplasDe SP heeft haar campagne in de Zuidplas geopend voor de herindeling¬verkiezingen. Dit deed de partij door een wegwijzer te onthullen waarop de afstanden staan die inwoners in Moerkapelle nu en straks zeker moeten afleggen voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort. Uit eerder onderzoek van de SP in dit dorp bleek dat er na de fusie met Zevenhuizen al veel voorzieningen weg waren gehaald en dat inwoners vrezen dat dit nog erger wordt. Met dit signaal wil de SP een van haar speerpunten van haar programma uitlichten; behoud van voorzieningen in alle kernen.

Lijsttrekker Evert Knoester en nummer twee Lydia Reicher onthulde het rode kleed waaronder een wegwijzer staat. Knoester hield een korte rede bij de onthulling en opende hiermee de campagne. De SP zal de aankomende maanden nog andere speerpunten uit haar programma onder de aandacht gaan brengen.
Evert Knoester

Knoester stelt : “de lokale overheid heeft zich al letterlijk teruggetrokken uit deze kern en de SP wil dat hieraan een halt wordt toegeroepen. In het programma staat dat in elke kern een loket voor burgerzaken komt”. Andere speerpunten uit het SP programma, dat vandaag ook gepresenteerd werd, zijn onder andere 40% sociale woningbouw om zo de opgelopen achterstand in te halen, Zuidplas in de top 5 van groenste gemeenten, meer sociale samenhang in buurten met kleinschalige buurtvoorzieningen, aandacht voor jongeren, werk en het OV.
bord

Lydia Reicher heeft de afgelopen 2 jaar ook onderzoek onder Nieuwerkerkse jongeren gedaan en is van mening dat zonder preventief jongerenwerk de repressieve maatregelen van politie totaal geen zin hebben. “Door ze weg te jagen van plekken verplaats je het probleem alleen maar en wordt het juist een kat en muis spel met de politie. De wijkagent zou terug op straat moeten en met de jongeren aan de slag moeten. Ook jongerenwerkers moeten achter het bureau vandaag en met jongeren aan de gang gaan” stelt Reicher.
Knoester en Reicher bij bord

De SP is helemaal klaar voor de campagne en heeft met deze ludieke actie laten zien dat ze aandacht schenken aan wat er speelt omdat ze zelf onderzoek heeft gedaan. “Beter deze ludieke actie dan van het oogstfeest een politieke manifestatie te maken, een feest is een feest. Volgende week zijn we op de dance parade in Nieuwerkerk en daarna komt men ons nog vaak tegen de aankomende tijd!” aldus campagneleider Jan Baas.

U bent hier