h

SP doet mee aan Dance Parade

9 september 2009

SP doet mee aan Dance Parade

De SP doet dit jaar mee aan de dance parade van VEDJ. Twee jaar geleden is de SP in actie gekomen toen men, vanuit christelijke hoek, de dance parade wilde verbieden. Juist omdat het kleinschalig en gezellig is hoort een parade in het dorp. De SP staat, samen met andere partijen, op de trailer "Een politiek geluid" om jongeren op te roepen mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in november.

"Het was 2 jaar geleden echt heel raar dat er een verbod werd gevraagd. Eerst probeerde men het op de openbare orde maar er waren geen aangiftes van overlast binnengekomen. Daarna werd het op de welzijnsnota gegooid door CU/SGP omdat er alcohol was gedronken. De organisator heeft toen een alcoholverbod afgekondigd op de wagens. De SP heeft toen actie gevoerd en is ook wezen inspreken bij de gemeente om dit verbod op de parade op te heffen. Uiteindelijk gingen PvdA en VVD overstag" legt voorzitter André Muller uit. Muller heeft zelf landelijke SP verplichtingen maar de andere politici van de kieslijst zullen wel aanwezig zijn.

De Dance Parade start om 13:00 uur op de HoogeVeenen en zal door Dorrestein en de Zuidplas trekken als een karavaan. Onderweg zijn diverse haltes waar iedereen op de de trucks kan opstappen. Meer informatie op de website van VEDJ

U bent hier