h

Moordrecht krijgt zijn Dorpshuis na moeizaam debat in de gemeenteraad

10 juli 2009

Moordrecht krijgt zijn Dorpshuis na moeizaam debat in de gemeenteraad

Dorpshuis Moordrecht

Het onderzoek van de SP afdeling Zuidplas heeft resultaat gehad. Op dinsdag 7 juli stond in de gemeenteraad van Moordrecht het plan van het dorpshuis op de agenda. De burgemeester heeft de rol met vellen van het SP onderzoek voorafgaand aan het agendapunt symbolisch aangeboden aan de raad. Tijdens het debat werden de uitkomsten van het SP onderzoek meerdere malen aangehaald. Uiteindelijk werd, na een chaotische vergadering met meerdere schorsingen, met 7 tegen 5 besloten dat het dorpshuis er komt. De SP is blij met deze beslissing!

Lijsttrekker Evert Knoester was bij de vergadering aanwezig en was verbaasd over hoe de vergadering verliep :"Het leek wel een soap, de VVD dreigde met een motie van treurnis – inhoudelijk een motie van wantrouwen - en trok die weer in na een tweede schorsing van het college. Zowel de VVD als Beter Moordrecht hadden twijfels over de financiële haalbaarheid en stemde tegen het plan. BM had ook commentaar op ons onderzoek, maar dat was meer gebaseerd op het feit dat BM zelf nauwelijks op straat is te zien. Ik was blij verrast dat de PvdA ons in de raad heeft verdedigd. Zowel de PvdA als het CDA hebben een vurig pleidooi gehouden voor het dorpshuis in het huidige gemeentehuis, na de fusie zal dit geen prioriteit meer hebben." vertelt Knoester. De SP heeft met deze actie laten zien dat je niet in de gemeenteraad hoeft te zitten om iets voor elkaar te krijgen.

Het dorpshuis zal straks diverse culturele activiteiten krijgen en de bibliotheek zal er gehuisvest worden. "Dat was een van de drogredenen van de VVD, het zou vestzak broekzak worden met de huur, maar de bibliotheek betaald nu ook huur aan de gemeente in het huidige pand. Beter Moordrecht ging meer voor een Beter Financieel Moordrecht dan voor een kwaliteitsimpuls voor het dorp. Ze moeten misschien nog eens het Elsevier onderzoek lezen over wat er in een dorp is ten opzichte van de lokale lasten, daar kwam Moordrecht slecht uit. Met dit dorpshuis is een goede stap gezet naar een beter Moordrecht, maar in ieder geval niet dankzij Beter Moordrecht en de VVD" aldus Knoester.

U bent hier