h

SP doet zelf onderzoek naar toekomst Dorpshuis

12 juni 2009

SP doet zelf onderzoek naar toekomst Dorpshuis

De SP afdeling Zuidplas gaat zelf onderzoek doen naar de toekomst van het Dorpshuis in Moordrecht. Zij doet dit door aan het winkelend publiek te vragen wat voor functie dit karakteristieke oude pand zou kunnen krijgen. De gemeente is zelf met een onderzoek bezig maar dat is vooral een inventarisatie of het financieel haalbaar is om hier een dorpshuis in te vestigen. De SP wil dat dit pand voor de inwoners van Moordrecht behouden blijft.

“Nieuwerkerk heeft de Batavier, Zevenhuizen heeft Swanla en Moerkapelle heeft Op de Moer. Moeten wij dan in Moordrecht een van de mooiste panden verpatsen en geen dorpshuis hebben? Daarom willen wij van de inwoners van Moordrecht weten hoe zij er over denken” laat Moordrechtenaar en SP lijsttrekker Evert Knoester weten. De SP heeft in haar programma juist veel aandacht voor behoud van voorzieningen in de dorpskernen en ziet dit als een verlies als het wordt verkocht.

Daarnaast zijn de socialisten bang dat als de gemeente dit wil laten onderzoeken dat hiervoor een duur extern bureau wordt ingeschakeld. “Wat is er nou moeilijker dan een zaterdag met een paar stukken papier, een plaat hout en wat stiften te gaan staan en juist de mensen die op straat lopen hun mening te laten opschrijven. Dat kan elke wethouder ook bedenken en geeft betere informatie dan van een onderzoeksbureau” aldus Knoester die zelf zal gaan staan in ’t Smidse om 11:00 uur.

U bent hier