h

Moordrecht creatief tijdens SP onderzoek

13 juni 2009

Moordrecht creatief tijdens SP onderzoek

De SP afdeling Zuidplas heeft vandaag onderzoek gedaan naar welke bestemming het huidige gemeentehuis moet gaan krijgen. In ieder geval is een kleine 90% van de inwoners van mening dat het gemeentehuis voor Moordrecht moet worden behouden. Het onderzoek werd in ’t Smidse gehouden in Moordrecht en zal aankomende week nog een vervolg gaan krijgen.
Actie 't Smidse in Moordrecht

“Het winkelend publiek was enthousiast over onze enquête en werkte mee, soms hoefde we nog geeneens te vragen of ze meewerkte maar ging men zelf hun wensen invullen. Daarbij waren de mensen nogal creatief zoals het idee om er een sextent te vestigen. Ook vroeg de LON-radio tijdens een interview over deze actie of we een radiostudio voor hun erbij wilde zetten. Toch kwamen de functies zoals een dorpshuis, cultureel podium en een loket voor burgerzaken vaak voor“ legt SP lijsttrekker Evert Knoester uit.

Inwoners schrijven hun wensen op de SP borden

De SP wil niet dat het pand verkocht gaat worden en wil juist een lokale functie geven waar een ieder terecht kan. “Dit pand is zo karakteristiek en kan de inwoners van Moordrecht zoveel plezier geven, dat mag niet verpatst worden. De VVD is hiervan groot voorstander maar wij voelen ons vandaag zeker gesteund in ons standpunt en hopelijk komen ze snel tot inkeer” aldus Knoester.
Dorpshuis

De SP is dit onderzoek gestart om dat ze vernam dat de gemeente aan het inventariseren was of er eventueel huurders zouden zijn. De SP wil dit soort faciliteiten behouden voor de kernen wat ook in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad staat. “Voordat de gemeente een duur bureau inhuurt hebben wij deze kosten met dit onderzoek voor hun uitgespaard. Het is een kwestie van wat papier, wat hout en een paar stiften en klaar!” zegt Diny Borrmann als secretaris van de SP. Aankomende week wordt het onderzoek voortgezet en binnenkort zal de SP de uitslagen en bevindingen aanbieden aan de gemeente.

U bent hier