h

SP verbaasd over dubbele lasten en andere zaken voor bewoners Hitland

9 maart 2009

SP verbaasd over dubbele lasten en andere zaken voor bewoners Hitland

Bij de SP zijn diverse meldingen gekomen over naheffingen van de Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel zoals hondenbelasting, terwijl bewoners van Hitland dit al aan eigenaar Topparken moet betalen. De SP heeft in een brief aan wethouder Verbeek diverse vragen gesteld waarom de inwoners dubbele lasten moeten betalen.

Ook heeft de SP vragen gesteld over hoe het mogelijk is dat bewoners op het allerlaatste moment een nieuw huisnummer kregen en terwijl dit college besluit anderhalve maand voor het uitsturen van de brief al was genomen. Al eerder waren er bij de SP klachten gekomen over het ontbreken van Grof Vuil passen en over het feit dat alle bewoners worden gezien als recreanten of gedoogde bewoners. Een veertigtal plaatsen zijn echter met overgangsrecht aangekocht en dit is een normale bewoning.

“Het is gek dat je zowel aan Topparken als aan de gemeente een fors bedrag moet betalen voor een huisdier en dat als je al bij de koop een bedrag betaald aan Topparken voor de infrastructuur dat de gemeente ook nog met een rioolheffing komt. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar hoe er met bewoners van Hitland wordt omgesprongen” laat SP voorzitter André Muller weten. Hij is zelf polshoogte gaan nemen bij de bewoners en kwam tot de conclusie dat de gemeente niets af weet hoe de zaken met bewoners zijn geregeld.

Ook de aanslagen van de OZB verbaasde André Muller: “Er zijn aanslagen geheven die een dubbele WOZ waarde hebben van de echte waarde. Het lijkt wel of er met een natte vinger tot een waarde is gekomen in plaats het dossier te lichten.”.

De SP hoopt snel duidelijkheid te krijgen voor de bewoners van Hitland. “In ieder geval raad ik alle inwoners aan om bezwaar aan te tekenen tegen de naheffingen. Als de gemeente zegt dat er geen rechten aan een nieuw huisnummer te verlenen zijn kan de gemeente niet zomaar plichten opleggen, terwijl die al aan Topparken zijn voldaan” aldus André Muller

U bent hier