h

SP afdeling Nieuwerkerk nu afdeling Zuidplas

14 december 2008

SP afdeling Nieuwerkerk nu afdeling Zuidplas

Het partijbestuur van de Socialistische Partij (SP) heeft groen licht gegeven voor de nieuwe afdeling Zuidplas met oog op de komende fusie. Tot voor dit besluit was de afdeling vernoemd naar de grootste gemeente, Nieuwerkerk aan de IJssel. De afdeling werkte overigens al ruim een jaar in dit werkgebied. Naast de naamswijziging is ook het nieuwe webadres zuidplas.sp.nl opengesteld.

Voor voorzitter André Muller is het allemaal meer een formeel besluit dan een echte fusie : “Vanaf de start van de afdeling was het werkgebied al de toekomstige fusiegemeente, alleen heette we Nieuwerkerk aan den Ijssel. Nu is dat dus Zuidplas geworden. De aankomende week gaan we de website aanpassen”.

Met deze volgende stap lijkt ook deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij te komen. André Muller: ”We zijn heel druk bezig met de kandidaten en met een draaiboek. Als we het idee krijgen dat we zowel het bestuur als de gemeenteraadslijst kwalitatief kunnen vullen gaan we bij het landelijk toestemming vragen voor deelname. Het is wel opvallend overigens dat men buiten de SP meer bezig is met onze eventuele deelname dan binnen de SP.”

U bent hier