h

SP Zuidplas krijgt status zelfstandige afdeling

3 mei 2008

SP Zuidplas krijgt status zelfstandige afdeling

SP Zuidplas krijgt status zelfstandige afdeling. Het Partijbestuur van de SP heeft besloten de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel de status “zelfstandige afdeling” toe te kennen. Hiermee is er voor het eerst in het Zuidplasgebied een zelfstandige afdeling van deze partij. Dit is het loon naar werken voor een twintigtal vrijwilligers en bijna 70 leden van de SP in Nieuwerkerk, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht.

“Al meer dan 10 jaar is de SP in de regio actief, eerst als kerngroep onder de afdelingen Zoetermeer en later Rotterdam, daarna als werkgroep onder de laatst genoemde afdeling. Toen we in 2007 toch de stap naar afdeling in oprichting konden maken was dat voor ons al een grote mijlpaal. Een afdeling in oprichting werkt al als een afdeling maar valt nog wel onder een moederafdeling qua financien en eindverantwoordelijkheid. Nu we een zelfstandige afdeling zijn krijgen we een eigen bijdrage vanuit het landelijke en zijn de leden uit de Zuidplas nu eindverantwoordelijk” legt vice voorzitter Lydia Reicher uit.

De SP is al meer dan 10 jaar actief in Nieuwerkerk en ook via de afdelingen Gouda (Moordrecht) en Zoetermeer (Zevenhuizen-Moerkapelle) was de SP voorheen al te zien. Het afgelopen jaar is er al hard gewerkt aan een nieuwe afdeling die met deze bekrachtiging van het partijbestuur de eerste lokale afdeling zijn van de partijen die al de 3 gemeenten vertegenwoordigd. De afdeling zal, als de nieuwe gemeentenaam bekend is, nog een naamswijziging krijgen

U bent hier