h

SP start WMO onderzoek in Nieuwerkerk

29 januari 2008

SP start WMO onderzoek in Nieuwerkerk

WMO meldpunt
De lokale afdeling van de Socialistische partij in Nieuwerkerk is een onderzoek gestart naar de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in Nieuwerkerk aan den IJssel. Met ingang van het nieuwe jaar heeft de gemeente Nieuwerkerk de uitvoering van hulp uitbesteed aan vier zorgverleners. Van diverse kanten komen er signalen binnen dat mensen, ondanks communicatie van de gemeente en zorgverleners, tussen het wal en het schip dreigen te vallen.
Vul de enquete hier in

“De gemeente is zelf hard op zoek naar de mensen die tussen wal en het schip vallen, zo start men met het zoeken naar mensen van wie nu niet bekend is of wat voor zorg zij gaan krijgen. Een goede start maar de SP is van mening dat er ook uitvoerig gekeken moet worden naar de mensen die nu wel zorg hebben toebedeeld gekregen maar niet weten hoe dit verder moet.” legt woordvoerder WMO Diny Borrmann uit.

De SP is zelf voorstander van het “Zeeuwse Model” waarbij de gemeente de 10% bezuiniging voor haar rekening neemt om zo de volle zorg te kunnen bieden. In Wijk bij Duurstede, een gemeente vergelijkbaar met Nieuwerkerk, is dit model met veel succes ingevoerd door een SP Wethouder. “We kregen nu al te horen dat mensen nu zelf zorg moeten inkopen via een PGB en hierdoor van 5 naar 3 uur ondersteuning gingen. Dit soort verhalen willen we in kaart brengen en samen met de gemeente de zorg voor de mensen zien te verbeteren. Handhaving van de huidige zorg in het dorp is ons streven!” aldus Borrmann.

De aankomende weken gaan een aantal SP vrijwilligers gericht de buurt in en kondigen de enquete via een briefje aan. De enquetes worden dan ter plaatse afgenomen.Deze data zijn inmiddels vastgesteld :

  • 6 februari Dianthus in hal van 14 tot 15 uur
  • 6 februari aanleunwoningen Bospolderlaan in hal van 14 tot 15 uur
  • 7 februari De Wilg in hal van 14 tot 15 uur
  • 13 februari Dianthus in hal van 14 tot 15 uur

Ook kan de enquete aangevraagd worden bij de SP of ingevuld worden op de internetsite https://nieuwerkerk.sp.nl

U bent hier