h

SP statenleden Romijn en van Aelst in de Zuidplas.

10 oktober 2007

SP statenleden Romijn en van Aelst in de Zuidplas.

SP statenleden Lies van Aelst en Peter Romijn hebben vandaag met de herindelingenquĂȘte op de weekmarkt van Moordrecht gestaan met leden van de afdeling in oprichting. Het doel van de enquete is er achter te komen wat de bewoners van de te herindelen gemeenten vinden van de plannen. Na Moordrecht zijn de statenleden ook nog op de markt van Reeuwijk geweest.

"Een van de veelgehoorde antwoorden op waarom iemand voor de huidige herindelingplannen zou zijn, was dat alles beter was dan bij Gouda worden gevoegd", aldus Peter Romijn. Het was voor de SP de eerste keer dat we in het gebied stonden, er waren dan ook veel verbaasde reacties op de aanwezigheid van maarliefst twee statenleden. Lies van Aelst: " Veel mensen in het gebied zijn bang om hun dorpse identiteit kwijt te raken, ook zijn mensen bang om hun voorzieningen kwijt te raken. De SP is hier ook wel bang voor ".

Al met al was het voor de SP een leerzame en leuke dag. Binnenkort moeten de Provinciale staten van Zuid-Holland een beslissing gaan nemen over de geplande herindelingen in de Zuidplas, het is voor ons dan ook erg belangrijk om eerst in het gebied te zijn geweest en met de mensen te hebben gesproken. Dat is de enige manier waarop je er achterkomt wat er leeft.

U bent hier