h

SP Nieuwerkerk ook actief in IRAQ actie

21 juli 2007

SP Nieuwerkerk ook actief in IRAQ actie

De SP werkgroep in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft succesvol meegewerkt aan de Iraq actie waarmee de Socialistische Partij landelijk bezig is om handtekeningen op te halen om zo een onafhankelijk parlementair onderzoek te krijgen waarom Nederland per se met de oorlog in Iraq mee moest doen. De leden hebben afgelopen zaterdag handtekeningen opgehaald in de Reigerhof.

“We kregen veel positieve reacties van de mensen met wie we in gesprek raakte, ze waren verbaasd dat er buiten de verkiezingstijd een politieke partij in het winkelcentrum stond. Dit is het verschil tussen de SP en andere partijen, de SP wil vooral tussen de mensen staan” aldus Theo de Vette die de actie op sleeptouw had genomen in het dorp. “Het kostte wat inspanning om een vergunning te krijgen maar met deze op zak en de juiste materialen kunnen we nu ook in Nieuwerkerk goed aan de slag” valt Astrid van Hasselt hem bij.

De SP in Nieuwerkerk is net begonnen met een werkgroep om zo in de toekomst door te kunnen groeien naar een zelfstandige afdeling en deze actie is daar een begin mee. De handtekeningen die verzameld zijn worden toegevoegd aan de landelijke verzameling handtekeningen. “We zullen wel vaker in de Reigerhof of in Dorrestein te zien zijn, met landelijke maar ook zeker met lokale activiteiten” beloofd werkgroeplid Theo de Vette. “Binnenkort hopen we de werkgroep te presenteren en we zijn inmiddels met een aantal thema´s bezig. De SP zal snel haar plek vinden hier!” aldus de Vette.

U bent hier