h

Stop met Gazprom

24 februari 2022

Stop met Gazprom

Foto: Rodenburg

Het Rusland van Poetin lijkt steeds meer een boevenstaat te worden. Vladimir Poetin, die door een grondwettelijke wijziging de macht in Rusland gegrepen heeft, ontpopt zich als een dictator die geen enkel respect heeft voor zijn politieke tegenstanders.Nu heeft het Rusland van Poetin de soevereiniteit van Oekraïne geschonden. Deze verwerpelijke schending moet tot een halt geroepen worden.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan honderd gemeenten en andere overheden een contract heeft met de Russische maatschappij Gazprom wat een staatsbedrijf is en daarmee indirect de oorlogsdaden van Poetin betaald. SP voorman Jan Baas in Zuidplas : “Ik ben geschrokken dat Zuidplas als gemeente gas afneemt van Poetin en als ik verder kijk dan zie ik ook dat bijvoorbeeld Gouda, Waddinxveen en het waterschap dat doet”

SP Zuidplas steunt daarom de petitie om per direct te stoppen met onnodig spekken van de Russische oorlogskas via Gazprom. Via een motie voor de komende gemeenteraadsvergadering waarin de SP het college oproept per direct te stoppen. “Beter nog stopt het college vandaag nog het spekken van de staatskas van Rusland door het Gazprom contract te stoppen” legt fractievoorzitter Jan Baas uit.
Naast Zuidplas levert Gazprom ook aan buurgemeenten Gouda en Waddinxveen en het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Baas doet namens de SP de oproep om geen gas meer af te nemen van Gazprom.

Reactie toevoegen

U bent hier