h

Giro d’ Moordrecht

13 september 2020

Giro d’ Moordrecht

Foto: S. Rodenburg

Een heuse tour langs de knelpunten op de voorgestelde snelfietsroute.

Leden van SP Zuidplas fietsten afgelopen zaterdag vanaf bedrijventerrein het Ambacht naar het einde van de Westringdijk. Onderweg spraken we met bewoners van de straten. "De actie was een succes," vindt Serena Rodenburg, die aanstaande dinsdag woordvoerder is op dit punt. "We hadden de belangengroep gevraagd of er wat mensen op de route konden staan om ons iets te vertellen over de knelpunten." Aan deze oproep werd enorm gehoor gegeven. "Om de vijf a tien huizen konden we weer afstappen om met de volgende bezorgde inwoner in gesprek te gaan."

Op de route wezen de aanwonenden op verscheide knelpunten, die ook zonder de komst van een snelfietspad een oplossing behoeven en verdienen. Deze knelpunten zijn ook door de belangengroep kenbaar gemaakt bij de gemeente. Toch wil het college vooralsnog aan het plan vasthouden.

"Het is hemelschreiend dat het college niet luistert naar de mening van de inwoners van Moordrecht," zegt ook fractievoorzitter Jan Baas, die meefietste en onderweg sprak met de vele omwonenden. "900 handtekeningen leg je niet zomaar naast je neer." 

Reactie toevoegen

U bent hier