h

30 kg zwerfvuil in anderhalf uur

18 september 2017

30 kg zwerfvuil in anderhalf uur

Foto: Andre Muller

De schoonmaakactie van de SP in Zuidplas heeft in anderhalf uur 30 kilo zwerfvuil opgeleverd. Na een oproep waar de SP moest gaan opruimen kreeg de partij een storm aan reacties binnen. De twee plekken die het meest genoemd werden kreeg daarom de volle aandacht. Jongeren van ROOD, Raadsleden, bestuursleden en andere vrijwillgers gingen aan de slag bij de Hoed en de Speeltuin bij Winkelcentrum Dorrestein.

Foto: Andre Muller

“In het kader van Houd het schoondag wilde we graag de handen uit de mouwen steken. Daarom hebben we de locaties ontdaan van zwerfvuil. De vangst varieerde van een schoen, veel blikjes, afgedankte paraplu, een lege verfemmer tot aan delen van een langspeelsplaat. Ondanks de regen hebben we niet alleen nuttig werk gedaan, we hebben als team ook gelachen” aldus afdelingsvoorzitter Serena Rodenburg.

Foto: Andre Muller

 

Fractievoorzitter Jan Baas vult Serena aan : “Ik zie regelmatig inwoners met een grijper de buitenruimte aan het schoonmaken, deze actie is ook een ode aan de lokale helden die dat doen. Als iedereen dagelijk een stukje zwerfvuil zou oprapen dan wordt de omgeving nog mooier!”

Foto: Mario Capitein

Reactie toevoegen

U bent hier