h

SP blij met toegankelijkheid maar ziet meer opties Bentwoud

15 september 2015

SP blij met toegankelijkheid maar ziet meer opties Bentwoud

Foto: Roy Korbijn

De SP krijgt veel en vaak mails van inwoners binnen de gemeente zuidplas, sommige mails kan de SP meteen beantwoorden en andere zet de SP er een actie op. Dit deed SP raadslid Woudstra gisterenavond. In het eerste vergadering op 8 september van het politiek jaar 2015/2016 en met succes!

In de eerste vergadering van het politiek jaar 2015/2016 stelde raadslid Adri Woudstra de situatie bentwoud aan de kaart tijdens de discussie visie “Tuin van de zuidelijke randstad” De SP heeft van een inwoner een mail gehad dat de toegankelijkheid vanuit Moerkapelle naar bentwoud niet mogelijk is. Om vanuit Moerkapelle in het Bentwoud te komen kon je als wandelaar tot nu toe kiezen uit een ingang tussen de Herenweg en de Middelweg of een ingang bij het gasstation ter hoogte van het Land van Belofte. Er kwamen verschillende verhalen dat ook de dam bij het gasstation weg gaat. Dit betekent dat het Bentwoud vanuit Moerkapelle voor wandelaars niet meer toegankelijk is. En terwijl bentwoud ook van stukje Zuidplas is. Raadslid Woudstra vroeg en zei het volgende aan de wethouder:

“Het recreëren van de eigen bewoners zit ook niet altijd mee. Bewoners van Moerkapelle en Zevenhuizen die in het Bentwoud willen recreëren worden sinds kort geconfronteerd met een 6 kilometer lange gracht die het hun verhindert om naar bentwoud te gaan. Weet de wethouder dat? En meneer de wethouder blijft dat zo?"

Wethouder Rik van Woudenberg (D66) zei hierop dat de gemeente hiermee bezig is.

“Er zijn ontwikkelingen dat er een fietspad komt van de Rotte naar Bentwoud en zo door naar de Eendrachtspolder. Inwoners van zuidplas kunnen dan via Lansingerland naar Bentwoud.” De Wethouder erkend het huidige probleem maar de gemeente is er dus mee bezig."

De SP is blij met de antwoorden en de plannen van het college en de wethouder de blijvende toegankelijkheid van zuidplas en Bentwoud. De SP is blij met het voorstel die de wethouder ons biedt maar we zien graag meerdere opties voor een verbinding met Bentwoud. De SP wil graag onderzoeken of er een mogelijkheid is voor twee voetgangersbruggentjes ten hoogte van middelweg-Bentwoud en Herenweg-Bentwoud dit vanwege o.a. door beter bereikbaarheid van hulpdiensten en voor sneller te kunnen recreëren vanuit Moerkapelle. Ook zou het een goed idee zijn om informatie over de historie die het gebied kent te laten zien, De SP ziet graag informatie palen of borden van bijvoorbeeld de vee akkerbouw en het vroeg ontpolderen van de rijks akkerbouwgebieden.

 

Reactie toevoegen

U bent hier