h

Moordrecht steunt massaal Moerdregt

6 oktober 2013

Moordrecht steunt massaal Moerdregt

Vandaag hadden de werknemers een actie gepland om handtekeningen op te gaan halen in t´Smidse in Moordrecht. Hiermee wilde ze in actie komen voor het behoud van Moerdregt maar dit werd verboden door de directie zoals de SP te horen kreeg. De SP is daarom vandaag zelf gaan staan en verzamelde voor de werknemers (en bewoners) honderden handtekeningen. Conclusie is dat Moordrecht massaal Moerdregt steunt en het niet zien zitten dat dit gaat verdwijnen.

De aankomende week zal de SP blijven steunen en roept nogmaals ook andere politieke partijen op om ook de burgers van het dorp te mobiliseren om zo Zorgpartners te overtuigen dat Moordrecht hun zorgcentrum niet kwijt wil. Donderdag trok de SP met bewoners en medewerkers de wijken in. Management heeft al diverse keren nu geprobeert uit te zoeken wie mee geweest is en zelfs wie de bewoners meegenomen heeft. Ondertussen roept de heer de Jong dat er geen spreekverbod is maar wel nagaan wie actie voert en wel personeel onder druk te zetten is geen net werkgeverschap van Zorgpartners.

 

De heer de Jong wil ook dat de SP de acties staakt. Echter met deze ontwikkelingen en naast dat sluiting ons inziens nog steeds overbodig is gaan wij door met de acties. We zijn niet zo makke schaapjes zoals GBZ en PvdA in de laatste commissievergadering!  Niet voor niets haalde we vandaag honderden handtekeningen op! De aankomende week worden er huis aan huis nog handtekeningen opgehaald en liggen er lijsten bij de boekhandel, de bakker en de primera.

Tekenen kan ook hier online! 

Reactie toevoegen

U bent hier