h

SP Zuidplas start actie "kind van de rekening"

18 november 2012

SP Zuidplas start actie "kind van de rekening"

LogoIn Nederland groeien nog altijd honderdduizenden kinderen op in armoede. Ook in Zuidplas zijn er gezinnen waar te weinig geld is voor dagelijks een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. De SP komt met een lokale en landelijke actie om armoede onder kinderen te bestrijden.

Download hier een bouwplaat voor als je geen schoen hebt maar wel mee wil doen!"

Juist in de komende maand wordt armoede in gezinnen pijnlijk zichtbaar. "Niet voor alle kinderen zal er iets in de schoen worden gedaan. Veel schoenen blijven leeg. Armoede mogen we als samenleving niet accepteren", stelt André Muller van de SP Zuidplas. De SP doet momenteel onderzoek naar de situatie in Zuidplas. De gemeenteraadsfractie zal voorstellen doen en het gemeentebestuur en het kabinet oproepen om in actie te komen.

Begin december zullen de kinderschoenen lokaal en bij de Tweede Kamer worden gezet. Een signaal aan het nieuwe PvdA/VVD kabinet dat zich in hun regeerakkoord niet of nauwelijks uitliet over de kinderarmoede in Nederland.

Zuidplassenaren die willen bijdragen aan de actie kunnen de SP helpen kinderschoenen te verzamelen. Deze kunnen worden ingeleverd bij André Muller, Vikingrade 22 in Nieuwerkerk. Men kan ook contact opnemen met de SP via a.muller@zuidplas.nl om de schoenen op te laten halen. Alle schoenen gaan na de actie naar een goed doel! Het inleveren is mogelijk tot en met 29 november

U bent hier