h

SP wil gebruiksverbod helikopterhaven Hitland

24 september 2010

SP wil gebruiksverbod helikopterhaven Hitland

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de helihaven die gerealiseerd is in het recreatiegebied Hitland op het terrein van Parc de IJsselhoeve. Men wil weten of de gemeente toestemming voor bouw en gebruik heeft gegeven en of de wethouder middelen heeft om het gebruik hiervan te verbieden.
Helihaven Hitland
bron foto : Omroep Zuidplas

“Ik weet niet wie of waarom er nu in dit natuurgebied een helihaven moet komen maar zowel voor de natuur als de bewoners en recreanten van Parc Ijsselhoeve gaan helikopter vluchten een enorme overlast geven. In dat gebied hoort geen helihaven en heb de wethouder dan ook welke middelen hij heeft om gebruik te verbieden. Zoals ik begrepen heb, is er door de eigenaar van Parc de Ijsselhoeve, Topparken, toestemming gevraagd. Wat de SP betreft wordt er niet gevlogen en wordt de haven zo snel mogelijk afgebroken.” licht Andre Muller zijn vragen toe.

    Vragen :

1. Waarom is hier voor toestemming verleend aan Topparken voor bouw van deze helihaven?
2. Deelt de wethouder het standpunt van de SP dat helicopterverkeer boven Hitland alleen toegestaan dient te worden voor hulpverleningsdiensten?
3. Is er door de gemeente toestemming verleend voor privaat gebruik?
4. Heeft de wethouder middelen om privaat gebruik door te verbieden?
5. Is de wethouder voornemens om deze maatregelen toe te gaan passen?

U bent hier