h

Politiek en gemeente schitteren van afwezigheid

15 juni 2022

Politiek en gemeente schitteren van afwezigheid

Foto: Rodenburg

Niemand van de politiek en gemeente kwam naar de speeltuin. De door de bewoners van de Zeeheldenbuurt georganiseerde bijeenkomst werd bezocht door 19 bewoners vanuit de verschillende straten.

De bewoners hoopten te kunnen spreken met vertegenwoordigers uit de lokale politiek, en stuurden daarom al enkele weken geleden een uitnodiging naar de gemeente. Er kwam niemand opdagen en er kwam ook vooralsnog geen enkele reactie, dus zijn de bewoners maar weer met elkaar in gesprek gegaan over de problematiek.

Zij vertegenwoordigden ruim 57 huishoudens uit de wijk die al ruim 2 jaar kampen met meerdere problemen rondom verkeersveiligheid en parkeren ontstaan na de herindeling twee jaar geleden. Eerder dit jaar corrigeerde de gemeente enkele verkeerd geplaatste verkeersborden, naar aanleiding van een pittig rapport van Veilig Verkeer Nederland die, ingeschakeld door de bewoners, de wijk hadden geschouwd. De problemen zijn echter nog niet van de baan, er is nog steeds niet voldoende gedaan. In 2021 werden gemeente en politieke partijen al uitgenodigd voor een gezamenlijke schouw in de wijk maar vanwege de toen geldende corona maatregelen konden ze niet op de uitnodiging ingaan.....er gebeurde verder niets. En nu de bewoners opnieuw een uitnodiging stuurden bleef het ook stil, weer stil. "We voelen ons genegeerd". "Moet het eerst verschrikkelijk fout gaan?" "De arrogantie van ons bestuur" waren enkele geluiden maar ook: "we geven niet op" en "we knokken voor onze veiligheid en die van de kinderen in de wijk".  De bewoners beramen zich nu op actie(s) , "niet goedschiks dan maar kwaadschiks".

Reactie toevoegen

U bent hier