h

Bas Stalpers: ‘Het gaat nu vooral over jongeren, maar niet met jongeren!’

14 maart 2014

Bas Stalpers: ‘Het gaat nu vooral over jongeren, maar niet met jongeren!’

In de aanloop naar de verkiezingen willen we je graag kennis laten maken met onze kandidaten. In de komende weken zullen we hen via social media daarom verder gaan introduceren. Wat drijft de persoon achter het nummer op de lijst en wat zijn zijn/haar doelen?

Vandaag is het de beurt aan de nummer 4 van de lijst en de lokale scholingsleider, Bas Stalpers. Met zijn 27 jaar is hij de op een na jongste op de lijst en vol ambitie om te zorgen dat jongeren meer bij de politiek betrokken raken.

Bas is een geboren en getogen Nieuwerkerker en er bovendien één die hier zeker niet snel weg wil. Zijn hele leven ligt in deze gemeente zoals hij zegt en dat is ook meteen de reden dat hij ooit actief geworden is in de lokale politiek.

Het was op z’n 19e dat hij lid werd van de SP, een partij die opkomt voor iedereen en waar niemand anders is. Een partij die ook niet bang was om zich te laten zien of om zich met duidelijke taal uit te spreken. Vooral dat laatste trok Bas naar de SP. Bij het zien van debatten met Jan Marijnissen verbaasde hij zich over de duidelijke en begrijpbare manier van spreken, maar ook over het feit dat hij zoveel ware en rake dingen zei.

Politieke interesse zat er niet direct vroeg in en voorheen vond Bas het vaak geklets in de ruimte. Maar ten tijde van Pim Fortuyn zag hij dat het meer als alleen geklets was en al snel had hij door dat als je iets wil kunnen veranderen, je toch actie moet ondernemen, anders gebeurt er zeker niets. En zo vond hij zijn weg richting politiek. Alleen was de LPF qua ideeën toch niet wat Bas zocht, hij vond dat het socialer moest en de SP was dit. Nadat hij lid was geworden kwam al snel de mededeling dat de SP ook in Zuidplas actief ging worden, Daar wilde hij wel bij zijn, want de politiek zoals hij was bestond vooral uit oude mannen, en hoe kunnen die nou weten wat jongeren denken en weten?

Dit is iets waar hij zich de afgelopen jaren sowieso over verbaasd heeft, er werd zoveel over jongeren gesproken maar zo weinig met de jongeren terwijl er altijd gezegd wordt dat de jongeren de toekomst hebben en zijn, dan zou het juist belangrijk moeten zijn om te weten wat zij denken. Door actief te worden hoopt hij het geluid van iedereen hoorbaar te krijgen.

Het is dan ook niet vreemd dat Bas direct zegt dat er voor jongeren te weinig mogelijkheden zijn in de gemeente.  In plaats van de ruimte te geven aan jongeren worden ze juist weggejaagd. Buiten hangen mag niet omdat dit ‘overlast’ zou veroorzaken en huizen zijn voor jongeren en starters bijna niet te vinden. Maar als je luistert naar jongeren is het vaak een tegen reactie die als overlast gezien wordt. Vraag hen rustig of ze wat stiller willen zijn en ze doen het echt wel.

Bas hoopt dan ook dat de SP bij de komende verkiezingen minstens 4 zetels haalt Op deze manier kan hij de raad jonger maken en het geluid van jong Zuidplas laten klinken.  Zijn grootste doel is dan ook om de politiek en jongeren dichter bij elkaar te brengen, te zorgen dat het met de jongeren gaat in plaats van over de jongeren. Ook is Bas erg gericht op de mogelijkheid voor alle inwoners om te kunnen sporten, in verenigingsveband of op zich zelf buiten. Daarvoor is het wel van groot belang dat de wegen en fietspaden een beter onderhoud gaan krijgen zodat iedereen zich blessure vrij door de gemeente kan bewegen.

Het laatste woord heeft Bas graag en in deze gunnen we hem dat ook, het woord is dus aan Bas: ’Jongeren kijken nu vaak nog weg van de politiek, maar als ze gehoord willen worden en iets willen veranderen moeten ze wel komen stemmen. Stem op 19 maart 100% Sociaal, stem SP!’

Reactie toevoegen

U bent hier