h

SP wil harde aanpak onterechte incasso in Zuidplas

10 februari 2013

SP wil harde aanpak onterechte incasso in Zuidplas

De gemeente Zuidplas waarschuwde voor onterecht incasso's van "gemeentelijke heffingen" die door een ander bedrijf zijn gemaakt. De SP fractie heeft vragen gesteld om er achter te komen of er ook mensen in Zuidplas slachtoffer zijn geworden van deze vorm van oplichting. De SP kreeg deze signalen wel uit Alphen aan den Rijn.

Daarnaast wil de SP ook weten hoe men aan de bankrekeningnummers zijn gekomen om deze incasso's uit te voeren. Wat de SP betreft worden er harde stappen genomen tegen het bedrijf die deze incasso's maakt. "Het is gewoon diefstal om zomaar iets van iemands rekening af te schrijven. Ik hoop dat de gemeente Zuidplas aangifte gaat doen" aldus SP bestuurslid Diny Borrmann.

Klik hier voor schriftelijke vragen

U bent hier