h

SP start actie OV Chipleed in Zuidplas

8 mei 2010

SP start actie OV Chipleed in Zuidplas

De SP is de actie OV Chipleed? gestart in Zuidplas. Vanochtend om 10 uur stonden Tweede Kamerlid Manja Smits, Statenlid Erik Maassen en raadslid Diny Borrmann gezamenlijk enquêtes af te nemen over de ervaringen van inwoners met de OV Chipkaart. Onder het motto “Maak het openbaar vervoer goedkoper en bereikbaarder” maakte Smits en Maassen een toer door het Groene Hart.
Tweede Kamerlid Manja Smits in gesprek over de OV chipkaart
Manja Smits in gesprek bij de Reigerhof

In het Nieuwerkerkse winkelcentrum De Reigerhof waren er diverse verhalen over dat het nogal eens gebeurd dat mensen niet uitchecken of dat ze een ander tarief betalen dan voorheen. “Inwoners van Zuidplas die veel naar Rotterdam gaan zijn al gewend aan de OV Chipkaart maar hier is het nog niet verplicht gesteld. Veel inwoners vrezen het moment dat het verplicht wordt” aldus SP voorzitter Lydia Reicher. “weet u mevrouw, wij ouderen krijgen steeds meer van dit soort moeilijke dingen voor ons kiezen. Gelukkig is mijn dochter slim en helpt ze ons maar leuk is anders” liet een oudere man weten aan SP raadslid Diny Borrmann.
Raadslid Borrmann
Raadslid Diny Borrmann neemt een enquete af

Na Nieuwerkerk ging de tour verder naar Gouda, Alphen en Leiden. Daar werden Smits en Maassen begeleid door de lokale afdelingen. Het onderzoek is ook online gezet waardoor iedereen zijn of haar melding kan doen op zuidholland.sp.nl.
statenlid Maassen
Provinciale Statenlid Maassen in gesprek

U bent hier