h

Arriva bussie komt zo?

18 december 2015

Arriva bussie komt zo?

De afgelopen jaren heeft de SP meerdere malen aandacht gevraagd voor de slechte openbaar vervoerverbindingen in de driehoek Zoetermeer, Gouda en Rotterdam waar de gemeente Zuidplas ligt. Helaas lijkt nog steeds niet een oplossing nabij, ondanks dat SP wethouder Muller zich voor deze zaak hard maakt.  Al in 2013 tekende meer dan 400 Zevenhuizennaren de handtekeningkaarten maar omdat nog steeds lijkt of Arriva alleen maar lijkt naar geld in plaats naar de wens van de gemeente zal de SP deze alsnog gaan aanbieden.
Het probleem zit hem vooral in de daluren en avonden. Dan is de enige verbinding naar bijvoorbeeld Nieuwerkerk aan den IJssel, waar het gemeentehuis is van Zuidplas, mogelijk Gouda of via Rotterdam Alexander. Deze verbinding is een belbus verbinding dus niet regulier. De bus naar Gouda rijdt dan ook via Waddinxveen.  Stel een inwoner uit Zevenhuizen wil om 2000 uur op een donderdag naar het raadhuisplein.

 Dan moet hij een uur van te voren belbus 575 bellen die dan om 20:10 uur komt richting metrostation Nesselande. Hier moet hij overstappen op metrolijn B en op Rotterdam Alexander overstappen op bus 190 om dan om 2110 aan te komen in Nieuwerkerk.

Ook Moerkapelle heeft deze problematiek. Heeft u een afspraak om 13:00 uur een afspraak op het gemeentehuis. Dan zijn er 2 opties,

U neemt bus 177 naar Gouda en dan de trein naar Nieuwerkerk. Voordeel is dat u ruim op tijd bent, 40 minuten te vroeg na een reis van een uur.

Wilt u toch iets later maar toch op tijd op de afspraak biedt het OV de volgende wereldreis:

bus 177 naar Zoetermeer, randstadrail 3 naar station Zoetermeer, met de trein naar Gouda en dan van Gouda naar Nieuwerkerk. Naar de terugweg is het te hopen dat de afspraak uitloopt, dan is met de QLiner 383 maar 29 minuten zonder overstap naar Moerkapelle.

Een alternatief zou de Groene Hart Hopper zijn, een collectief vraaggestuurd vervoersoplossing met taxibusjes. Maar een enkele reis mag men 10,52 euro aftikken dus niet echt een goedkope oplossing en niet iedereen kan 12 kilometer fietsen. Blijft de enige optie over : de auto, met alle file, vervuiling en parkeerproblematiek.  Maar eigenlijk is het te gek voor woorden dat plekken buiten de vervoersconcessie wel bereikbaar zijn zoals Rotterdam, maar een eigen raadhuis niet. Daarom hoopt de SP dat Arriva gaat inzien dat als je omzet wilt halen, je het aanbod moet uitbreiden om klanten te werven.De bewoners van Zevenhuizen vragen dit aan Arriva, geef er gehoor aan!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier