h

Vertrouwen in Politiek

25 februari 2014

Vertrouwen in Politiek

Steeds minder mensen hebben vertrouwen in de politiek. Landelijk maar zeker ook lokaal.Waarom vragen politici zich af… Nou ik weet het wel.

Vertel , vertel hoor ik sommige denken.. en dat ga ik ook maar eens doen. Na alle blogs die ik voorbij heb zien komen werd ik getriggerd maar eens mijn visie te delen. Met die blog van verlaggever Bernie Putters over offline gaan in gedachte. Nu gaat alles tegenwoordig online en daar heb ik wel eens moeite mee. Niet dat het medium verkeerd zou zijn maar in persoon met elkaar debatteren zegt zoveel meer dan de woorden online. Alhoewel een goed tekstschrijver daar natuurlijk ook weer zijn steentje in bijdraagt. Jammer genoeg is dit niet voor iedereen weggelegd. Waarschijnlijk ook niet voor mij maar dat hoor ik dan vanzelf wel! Indien men praat en schrijft over deze Blog is het gelukt, anders niet, zo simpel is het!

Vertrouwen waar komt het vandaan? Als er partijen zijn die achter hun eigen standpunten en idealen staan en dit principe vasthouden krijg je vertrouwen. Als ik iemand in persoon tegen kom en deze komt zijn afspraken met mij na dan ga ik die persoon uiteindelijk vertrouwen.

Zegt dit al iets?

Natuurlijk zijn er wel eens van die onderwerpen die terwijl je het zegt alweer achterhaald zijn door ontwikkelingen van het heden. Wanneer je een verkiezingsprogramma hebt geschreven komt er de volgende dag al baanbrekend nieuws waarbij een standpunt in het water valt. Doch, zoveel standpunten die bij andere partijen in het water vallen is vreemd na de verkiezingen...Neem de VVD en PVDA landelijk. Vooral die laatste heeft teveel toegegeven op VVD beleid en plukt daar nu de zure appels van. Overigens is het bekend dat dit niet alleen de afgelopen kabinetsperiode zo is geweest. Draai, draai, iedereen bekend behalve bij de die hards binnen de PVDA. En dat is jammer want lokaal wordt ze zo ook de nek omgedraaid.

Op dit moment zie ik landelijke maar ook lokale politici over elkaar heen vallen met standpunten, sneren, beschuldigingen en een grote mond. De mensen weten niet meer wie ze kunnen vertrouwen. Sommige partijen zeggen hele goeie dingen maar gaan zij dit ook uitvoeren als ik mijn stem geef?

De SP Zuidplas zal ongetwijfeld in de komende 4 jaar best wel eens kunnen samenwerken op standpunten die zij deelt met andere partijen. In het leven is het ook geven en nemen. Hierbij sluiten wij geen enkele partij uit maar als het komt op fundamentele standpunten van de SP, onze idealen daarmee te grabbel gooien en toch maar over stag gaan dan kan ik nu al zeggen “Daar doen wij niet aan mee!”. Want wij vinden dit niet uitlegbaar aan onze achterban en de mensen die op ons gestemd zouden hebben. En dat is het vertrouwen!

Dus stem 19 maart lokaal op een partij die u vertrouwd, gelijkwaardig en sociaal is, voor uw belangen en principes opkomt ook na verkiezingstijd! En onthoudt daarbij goed het laatste,na verkiezingstijd en campagnes! Stem SP voor een 100% sociaal Zuidplas!

Lydia Reicher : Voorzitster SP Zuidplas

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier